Românii scapă de restricții în vacanța la mare. Ultimele modificări aduse de Guvern

Sursă foto: Hepta, Mediafax Foto
  • Guvernul a decis, în şedinţa de joi seară, că se va putea face plajă şi pe cearceaf, nu doar şezlong
  • Se va putea renunţa la izolare, dacă vii din ţările mai puţin afectate
  • Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria

Guvernul a decis, în şedinţa de joi seară, că poţi merge la plajă şi fără să fie nevoie să închiriezi şezlong. Totodată, te poţi gândi la vacanţe în ţările mai puţin afectate de virus, fără să îţi faci griji că intri în izolare la întoarcere.

„Să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării, fără şezlonguri”, a spus Ionel Danca, șeful Cancelariei premierului

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, s-ar putea să nu ţi se mai impună izolarea, la întoarcerea în ţară, din anumite ţări. Cu alte cuvinte, dacă te gândeai să mergi în vacanţă, la mare, în ţările mai puţin afectate, dar nu voiai să stai în izolare, ai noroc.

„Se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii, pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a explicat Danca.

Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria, ţări care au un număr mai scăzut de bolnavi COVID şi care deja au renunţat la anumite restricţii.