Românii simt criza ca pe un fior pe şira spinării. Ce planuri au cu 30 de miliarde de euro pentru ţara lor

  • 86% dintre români cred că salvarea economiei depinde de fondul european de redresare
  • Peste 90% vor ca banii să fie investiţi în sănătate, digitalizare şi locuri de muncă noi
  • Studiu Kantar: germanii, grecii, ungurii şi britanicii sunt cei mai sceptici

Ştii ce vrea Comisia Europeană de la noi: reforme pentru mediul înconjurător şi digitalizare. Dar tu ce vrei? Un studiu Kantar, comandat de Vodafone, arată că 85% dintre români îşi pun speranţele în UE pentru a-şi salva economia.

Ce planuri au românii cu 30 de miliarde de euro pentru ţara lor

Vor bani cu prioritate pentru sănătate, întreprinderile mini, pentru locuri de muncă şi digitalizare.

Românii simt criza ca pe un fior pe şira spinării, dar îşi pun speranţele în fondurile de la Uniunea Europeană.  Peste 80% dintre ei sunt de acord cu direcţia impusă de Comisia Europeană. 3 din 4 persoane cred că digitalizarea este şansa pentru salvarea economiei.

30% dintre români sunt sceptici

Dacă ne luăm după sondajul celor de la Vodafone, 30% dintre români sunt sceptici. Le este greu să creadă că banii vor ajunge cu adevărat în domeniile promise pentru că ştiu şi ei că noi avem o istorie de eşecuri când vine vorba de a profita de banii puşi la dispoziţie de UE.

Cum privesc alţi europeni ajutorul de la UE

Să ştii că noi suntem printre cei mai optimişti din cele 15 naţii chestionate. 86% dintre români cred că fondurile de relansare europene sunt salvarea noastră. La polul opus, cetăţenii din Germania, Grecia, Ungaria şi Marea Britanie sunt cei mai sceptici.