• Antibiotice Iași a început distribuția către Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.
  • Mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele treizeci de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament, pe parcursul întregii săptămâni, către toate cele 42 de Direcții de Sănătate Publică din țară.
  • Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie.

Românii vor avea iodură de potasiu. Antibiotice Iași a început distribuția către Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.

În data de 21 martie 2022 a început distribuția iodurii de potasiu fabricată de Antibiotice Iași, companie de importanță strategică pentru România. Mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele treizeci de milioane de comprimate de iodură de potasiu șaizeci și cinci mg, vor distribui acest medicament, pe parcursul întregii săptămâni, către toate cele patruzeci și două de Direcții de Sănătate Publică din țară. Astfel, în data de douăzeci și opt martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor.

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de opt martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat, fără întrerupere, până la data de douăzeci martie, când a fost finalizată fabricația tuturor celor treizeci de milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajați din cadrul secției Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajați cu job-uri similare, transferați de pe alte fluxuri de fabricație ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producție.

Comunicat de presă furnizat și asumat de Antibiotice SA.

Citește comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=1602