• Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, vrea să concedieze, de la 1 decembrie, peste jumătate din angajații instituției
  • Și în Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă vrea să concedieze aproximativ 500 de angajați
  • Restructurările vor fi făcute din motive economice

Liberalii încep curățenia la început de mandat. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, vrea să concedieze, de la 1 decembrie, peste jumătate din angajații instituției. Pentru că ocupă posturile degeaba, spune el. Cum și-a dat seama? A făcut o comparație între Primăria Oradea și Consliul Județean Bihor, iar cei din Oradea pun mai mult osul la treabă.
Această reorganizare va aduce o economie de cel puțin un milion de euro, net, pe an.

Ilie Bolojan, Președinte Consiliul Județean Bihor: „La Consiliul Județean Bhor, șapte juriști, 220 de dosare, într-un an. La primăria Oradea, 15 juriști, 300 de dosar într-un an. Suma totală a salariilor, inclusiv indemnizațiile consilierilor județeni, la consiliul Bihor, într-o lună, la cei 174 de angajați, se ridica la aproximativ 265.000 de euro, pe lună, în medie.”

Și în Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă vrea să concedieze aproximativ 500 de angajați. Tot din motive economice. Sunt prea mulți bani cheltuiți fără rost, spune Duncă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Romeo Duncă, președinte Consiliul Județean Caraș-Severin: „Vom aerisi instituția. Nu se poate ca instituțiile Consiliului și angajații să nu încapă într-un bloc de zece etaje. 80 de milioane de euro pe an la fondul de salarii, fără spitalul județean, este exagerat. Ne-am uitat pe organigramă un pic și am văzut departamente care nu au produs în doi ani nimic.”