• Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, vrea să concedieze, de la 1 decembrie, peste jumătate din angajații instituției
  • Și în Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă vrea să concedieze aproximativ 500 de angajați
  • Restructurările vor fi făcute din motive economice

Liberalii încep curățenia la început de mandat. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, vrea să concedieze, de la 1 decembrie, peste jumătate din angajații instituției. Pentru că ocupă posturile degeaba, spune el. Cum și-a dat seama? A făcut o comparație între Primăria Oradea și Consliul Județean Bihor, iar cei din Oradea pun mai mult osul la treabă.
Această reorganizare va aduce o economie de cel puțin un milion de euro, net, pe an.

Ilie Bolojan, Președinte Consiliul Județean Bihor: „La Consiliul Județean Bhor, șapte juriști, 220 de dosare, într-un an. La primăria Oradea, 15 juriști, 300 de dosar într-un an. Suma totală a salariilor, inclusiv indemnizațiile consilierilor județeni, la consiliul Bihor, într-o lună, la cei 174 de angajați, se ridica la aproximativ 265.000 de euro, pe lună, în medie.”

Și în Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă vrea să concedieze aproximativ 500 de angajați. Tot din motive economice. Sunt prea mulți bani cheltuiți fără rost, spune Duncă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Romeo Duncă, președinte Consiliul Județean Caraș-Severin: „Vom aerisi instituția. Nu se poate ca instituțiile Consiliului și angajații să nu încapă într-un bloc de zece etaje. 80 de milioane de euro pe an la fondul de salarii, fără spitalul județean, este exagerat. Ne-am uitat pe organigramă un pic și am văzut departamente care nu au produs în doi ani nimic.”