- „Acest portofoliu va iniţia legislaţie, politici şi va gestiona finanţare pentru competenţele şi educaţia europenilor”, a scris Roxana Mînzatu.
- „Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi colaborare”, a spus ea.
- Ea susţine că, pentru a accelera decisiv competitivitatea economică a Europei, va fi nevoie de multă muncă în echipă.
Roxana Mînzatu, desemnată vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie în cadrul CE, spune că va lucra pentru competitivitatea modelului social european: „Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi colaborare”.
Roxana Mînzatu arată că portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie va fi unul cheie pentru noua Comisie Europeană, asta pentru că va genera inclusiv legislație nouă pentru întreaga Uniune Europeană.
„Acest portofoliu va iniţia legislaţie, politici şi va gestiona finanţare pentru competenţele şi educaţia europenilor, pentru locuri de muncă de calitate şi pentru drepturile sociale respectate, pornind de la lucrători şi până la copii şi tineri, de la vârstnici la persoane cu dizabilităţi, cu respect şi demnitate în drepturi şi şanse pentru bărbaţi şi femei deopotrivă.
Am lucrat în coeziune o viaţă întreagă, într-un stat membru de <generaţie nouă>, România. De aceea, cred că forţa internă dar şi competitivitatea externa a Uniunii Europene depind fundamental de coeziunea socială a acesteia. Voi lucra pentru competitivitatea modelului social european, pentru că această dimensiune prin care protejăm oamenii, înainte de orice, este ceea ce ne diferenţiază pe noi, europenii, în bine, într-o lume marcată de crescânde inegalităţi sociale, care vulnerabilizează din interior mulţi competitori”, a scris Roxana Mînzatu.
Ea susţine că, pentru a accelera decisiv competitivitatea economică a Europei, va fi nevoie de multă muncă în echipă, de dialog şi transparenţă, atât în interiorul instituţiilor europene, cât şi între acestea şi statele membre, comunităţile locale, partenerii sociali.