• Turcia anunţă că Rusia este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră.
  • Acesta va fi reluat de miercuri, potrivit Sky News.
  • Acordul privind cerealele urmăreşte să evite apariţia unei crize alimentare în ţările sărace.

Turcia anunţă că Rusia este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră. Acesta va fi reluat de miercuri, potrivit Sky News.

Ministrul rus al apărării i-a spus omologului său turc că Moscova este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a fost negociat de Turcia şi ONU. Acordul permite transportul a milioane de tone de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, l-a sunat pe Hulusi Akar din Turcia şi l-a informat că acordul privind coridorul de cereale „va continua în acelaşi mod ca înainte” începând de miercuri.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La sfârşitul săptămânii trecute, Rusia şi-a suspendat implicarea în acest acord, afirmând că nu poate garanta siguranţa navelor civile care traversează Marea Neagră din cauza unui atac asupra flotei sale din această zonă.

Acordul privind cerealele urmăreşte să evite apariţia unei crize alimentare în ţările sărace. Acordul, care a fost convenit în iulie, a fost mediat de Naţiunile Unite şi Turcia. Deşi Rusia şi-a suspendat participarea la acord, mai multe nave au plecat luni şi marţi din porturile ucrainene de la Marea Neagră.