• SUA estimează că Rusia a desfăşurat între 15.000 şi 25.000 de militari în peninsula Crimeea şi la frontiera cu Ucraina.
  • Diplomat american: „Rusia are mai multe trupe staţionate la graniţa cu Ucraina acum decât în orice alt moment începând din 2014”.
  • Courtney Austrian: „Cerem încă o dată Rusiei să explice mărimea, structura şi scopul acestei activităţi”.

Courtney Austrian, însărcinatul cu afaceri al SUA, a declarat că Rusia a desfăşurat între 15.000 şi 25.000 de militari în peninsula Crimeea şi la frontiera cu Ucraina, potrivit estimărilor Statelor Unite.

Astfel diplomatul american a sugerat că Moscova ar trebui să invite reprezentanţi străini să viziteze aceste teritorii pentru a atenua tensiunile.

„Potrivit informaţiilor obţinute din surse disponibile, Rusia are mai multe trupe staţionate la graniţa cu Ucraina acum decât în orice alt moment începând din 2014”, a afirmat Courtney Austrian cu prilejul unei reuniuni online.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Cerem încă o dată Rusiei să explice mărimea, structura şi scopul acestei activităţi”, a adăugat Courtney Austrian, menţionând că explicaţia exerciţiilor de teren nu este suficientă.

Faptul că Rusia a desfășurat trupele la granița cu Ucraina alimentează îngrijorările privind o nouă acutizare a tensiunilor în regiune. Moscova a anexat peninsula Crimeea după un referendum controversat în 2014, dar guvernele occidentale consideră în continuare Crimeea drept parte a teritoriului ucrainean.