• Oficialii americani spun că Rusia are în jur de 70% din forța de luptă necesară pentru o invazie la scară largă în Ucraina.
  • Aceasta trimite și mai multe grupuri tactice la granița cu Ucraina.
  • Rusia a trimis peste 100.000 de soldați în apropierea frontierei.

Rusia a pregătit 70% din forțe pentru o invazie totală în Ucraina și trimite mai multe grupuri tactice de batalioane la granița cu vecinul său, au declarat sâmbătă doi oficiali americani.

În ultimele două săptămâni, numărul grupurilor tactice de batalioane în regiunea de frontieră a crescut la 83 de la 60 până vineri, iar alte 14 sunt în tranzit, au declarat oficialii, sub rezerva anonimatului, din cauza caracterului sensibil al informațiilor. În ceea ce privește momentul unei invazii, se așteaptă ca terenul să atingă punctul maxim de îngheț în jurul datei de 15 februarie, au spus oficialii, permițând tranzitul mecanizat off-road al unităților militare rusești. Astfel de condiții ar urma să continue până la sfârșitul lunii martie.

Acest calendar, numărul și capacitatea tot mai mare a forțelor rusești din apropierea Ucrainei ar putea sugera că fereastra pentru diplomație se închide. Oficialii americani nu au furnizat dovezi care să susțină estimările lor privind forțele rusești.

Recomandări

„IDF ȘTIA DE ATACUL HAMAS”
E „PUTIN” PLECAT
MCDONALD'S ARE PROBLEME CU A.I.
THE SKY IS THE LIMIT
ZÂMBETUL TE COSTĂ
BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE

În timp ce Rusia masează peste 100.000 de soldați, de forțe, în apropierea graniței cu Ucraina, oficialii au declarat că nu plănuiesc o invazie, dar că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate în cazul în care cererile de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ o promisiune că NATO nu va admite niciodată Ucraina, o cerere pe care Washingtonul și NATO o consideră inacceptabilă.

Washingtonul crede că Rusia ar putea alege alte opțiuni decât o invazie la scară largă, inclusiv o incursiune limitată, și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, au declarat oficialii.