• Autoritățile de la Moscova sesizează tentative în creștere din partea SUA și UE de a influența conducerea Republicii Moldova
  • Reprezentanta MAE de la Moscova a menționat că Rusia intenționează să participe la monitorizarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova care se apropie
  • Maria Zaharova: „Intenţionăm să participăm la observarea procesului de vot

Autoritățile de la Moscova sesizează tentative în creștere din partea SUA și UE de a influența conducerea Republicii Moldova și a Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău în contextul alegerilor pentru Parlamentul republicii, preconizate pentru 11 iulie, a anunțat joi purtătoarea de cuvând a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia oficială de presă TASS.

„Este regretabil amestecul în creştere din partea SUA şi a ţărilor UE în procesele politice interne ale R. Moldova, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor state la Chişinău, fără niciun fel de scrupule, încearcă să exercite o influenţă directă asupra conducerii moldovene, asupra principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova”, a afirmat Maria Zaharova într-o conferinţă de presă, joi, potrivit Agerpres.

Reprezentanta MAE de la Moscova a menționat că Rusia intenționează să participe la monitorizarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova care se apropie.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Intenţionăm să participăm la observarea procesului de vot (la scrutinul legislativ din Republica Moldova) pe linie bilaterală şi în componenţa misiunilor unor organizaţii internaţionale din cadrul CSI şi OSCE”, a spus Zaharova.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat în data de 28 aprilie, un decret privind dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate la 11 iulie.