• Vladimir Putin, a afirmat că Rusia are o „sarcină” de a crea o „lume nouă” și a emis amenințări referitoare la Ucraina.
  • Putin a subliniat succesul testării unei noi rachete strategice cu propulsie și capacitate nucleară numită Burevestnik.
  • Vladimir Putin: Dacă statele occidentale nu vor face un compromis cu privire la Ucraina, atunci lumea va vedea unde duce o astfel de aroganță”.

În cadrul unei întâlniri a Clubului de discuții Valdai din stațiunea rusă, Soci, de la Marea Neagră, președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că Rusia are o „sarcină” de a crea o „lume nouă” și a emis amenințări referitoare la Ucraina. Putin a subliniat succesul testării unei noi rachete strategice cu propulsie și capacitate nucleară numită Burevestnik, parte a unei inițiative mai ample pentru dezvoltarea unor noi rachete intercontinentale și hipersonice, precum și a rachetei Kinjal.

Președintele rus a dat vina pe hegemonia occidentală pentru escaladarea conflictului din Ucraina și a susținut că aceasta face parte dintr-o confruntare de lungă durată cu Occidentul. El a criticat Occidentul pentru pierderea contactului cu realitatea și a avertizat cu privire la consecințele aroganței liderilor occidentali, sugerând că ei au alimentat conflictul din Ucraina.

„Europa se îndepărtează de noi și creează o nouă Cortina de Fier. Tot timpul auzim <trebuie>, <avertizăm>…dar ce drept ai să avertizezi pe cineva? Poate că este timpul ca Occidentul să dea la o parte aroganța, să înceteze să se comporte așa față de lume. Toată lumea realizează că într-un sistem internațional în care domnește arbitrariul că oricine poate fi atacat pur și simplu din cauza faptului că nu știu ce țară nu a fost plăcută de hegemon, care și-a pierdut simțul proporției și, aș adăuga eu, simțul sinelui. Trebuie să recunoaștem, din păcate, că adversarii noștri și-au pierdut simțul realității“, a afirmat Putin.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO
OZEMPIC E OUT

„Dintotdeauna am încercat și încă încercăm să oferim soluții care să țină cont de interesele fiecăruia, dar interlocutorii noștri din Occident par să fi uitat complet că există concepte precum auto-reținerea rezonabilă, compromisurile, disponibilitatea de a ceda ceva pentru a obține ceea ce este acceptabil pentru toată lumea“, a spus Putin, vorbind despre politica externă a Rusiei.

Citește și