• Rusia a amenințat Occidentul cu războiul nuclear și a promis că va pregăti adăposturi antiatomice după ce fiica lui Aleksandr Dughin a fost asasinată.
  • Darya Dugina a fost ucisă în urma unei explozii devastatoare provocate de o mașină capcană despre care se crede că îl viza pe tatăl ei, Alexander Dughin.
  • Bărbatul supranumit ghidul spiritual a lui Vladimir Putin s-a alăturat ieri celor care au participat la înmormântarea fiicei sale și a jurat să se răzbune pentru explozia care a ucis-o pe tânăra de 30 de ani.

Rusia a amenințat Occidentul cu războiul nuclear și a promis că va pregăti adăposturi antiatomice după ce fiica lui Aleksandr Dughin a fost asasinată.

Darya Dugina a fost ucisă în urma unei explozii devastatoare provocate de o mașină capcană despre care se crede că îl viza pe tatăl ei, Alexander Dughin.

Bărbatul supranumit ghidul spiritual a lui Vladimir Putin s-a alăturat ieri celor care au participat la înmormântarea fiicei sale și a jurat să se răzbune pentru explozia care a ucis-o pe tânăra de 30 de ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El și fiica sa au fost invitați de onoare la festivalul familiei Tradition de la domeniul Zakharovo și plănuiseră să plece împreună.

Dar Dughin s-a urcat într-un alt vehicul și fără să știe a evitat tentativa de asasinat, potrivit rapoartelor.

Neonazistul Dughin a cerut de mult timp o invazie a Ucrainei și crede cu înfiorare că Moscova are dreptul de a conduce întreaga Europă și Asia.

Putin a rupt tăcerea cu privire la acest asasinat, catalogând moartea drept o crimă josnică”.

Alimentat de atentat, Kremlinul înfuriat a ridicat acum lucrurile la un nivel superior, amenințând cu un război nuclear, potrivit Daily Beast.

Andrey Gurulyov, deputat în Duma de Stat, fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei, a avertizat Occidentul de iminența unui război.

El a declarat: „Nu am mai văzut niciodată un atac de război: Suntem în război cu Statele Unite și Marea Britanie. Dacă soldații britanici ajung pe teritoriul Ucrainei, acest război nu va avea loc în Ucraina. Va avea loc în toate sferele: în spațiu, în aer, pe mare, pe uscat – inclusiv pe teritoriul britanic și pe cel al Rusiei!”

Guruliov a deplâns lipsa de pregătire a țării și a cerut să se ia măsuri imediate pentru fortificarea măsurilor de apărare civilă, inclusiv a sistemului de adăposturi antiaeriene.

El a prezis: „Mai devreme sau mai târziu, forțele NATO vor apărea aici sau acolo. Haideți să începem să ne pregătim de azi, pentru a ne proteja populația și industria”.

Fostul comandant a cerut schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei într-un discurs amenințător, considerând că „vremea păcii” a luat sfârșit.

„Armele nucleare ar putea fi folosite la nevoie. Vremea păcii a ajuns la sfârșit. S-a terminat”, a jurat el.

Iar coprezentatoarea Olga Skabeeva a emisiunii „60 de minute” de la televiziunea de stat, a acuzat Occidentul împreună cu Ucraina că alimentează flacăra războiului nuclear.

Ea a spus: „Ucrainenii împreună cu manipulatorii lor se pregătesc pentru teroarea nucleară, până la războiul cu Rusia. Serviciile de informații ucrainene și occidentale au vrut să terorizeze poporul rus, dar nu au reușit”.

Rețelele de propagandă ale Rusiei veniseră, de asemenea, cu o serie de teorii, susținând un presupus complot multinațional pentru a o viza pe fiica lui Dughin.

Petr Akopov a scris: „Cine a vrut să-l ucidă pe Dughin? Cei pe care el i-a numit în mod deschis „slujitorii diavolului”, adică elita globalistă anglo-saxonă”.

În timp ce expertul militar Igor Korotchenko a acuzat Marea Britanie că face parte dintr-un complot de asasinare într-o emisiune la televiziunea de stat.

El a spus: „Nu, nu, nu: Atacul terorist care a provocat moartea Daryei este o operațiune militară comună a celor trei servicii speciale, voi numi aceste țări: Ucraina, Estonia și Marea Britanie”.

În condițiile în care eforturile de a recruta voluntari în interiorul Rusiei au eșuat, uciderea lui Dugina este acum folosită pentru a mobiliza societatea.

Fiica filosofului devenise o figură publică de sine stătătoare ca „analist politic” și editor al publicației pro-Putin United World International.

Moscova l-a numit ieri pe presupusul asasin al lui Dugina ca fiind o mamă în vârstă de 43 de ani, membră a Gărzii Naționale ucrainene.