• Rusia ameninţă că va riposta la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană
  • Uniunea Europeană a sancționat Rusia din cauza condamnării la închisoare a lui Aleksei Navalnîi
  • Consiliul Uniunii Europene a decis sancţionarea a patru oficiali ruşi

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni după-amiază, că va riposta la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană din cauza condamnării la închisoare a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi.

Sigur că vom riposta. Uniunea Europeană continuă pe o cale absolut ilegală, este un impas absolut”, a declarat Aleksandr Gruşko, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Figaro.

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, sancţionarea a patru oficiali ruşi implicaţi în procedurile judiciare împotriva liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Sancţiunile prevăd interzicerea acordării vizelor de călătorie şi blocarea activelor deţinute în ţările Uniunii Europene.

Conform unor oficiali de la Bruxelles, cei patru oficiali ruşi sancţionaţi sunt Aleksandr Kalaşnikov, directorul Serviciului penitenciarelor, Aleksandr Bastrîkin, directorul Comitetului rus de investigaţii, procurorul general Igor Krasnov şi Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.