• Impunerea unor sancțiuni președintelui Putin ar fi distructivă pe partea politică.
  • Joe Biden a anunțat că ar lua în considerare astfel de măsuri în cazul în care Rusia ar invada Ucraina.
  • Oficialii spun că sancțiunile individuale nu l-ar afecta pe Vladimir Putin.

Rusia a avertizat miercuri că impunerea de sancțiuni președintelui Vladimir Putin personal nu i-ar face rău, dar ar fi „distructivă din punct de vedere politic”, după ce președintele american Joe Biden a declarat că ar lua în considerare o astfel de măsură dacă Rusia ar invada Ucraina.

Biden a declarat marți că sancțiunile personale împotriva lui Putin, deși un pas rar, ar putea fi luate în considerare ca parte a unei acțiuni concertate a Washingtonului și a aliaților săi pentru a convinge Moscova că orice nouă agresiune împotriva Ucrainei ar aduce costuri rapide și masive.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că congresmenii și senatorii americani care discută despre sancțiuni personale împotriva liderilor de vârf ai Rusiei ignoră faptul că aceștia nu au voie, din punct de vedere legal, să dețină active, proprietăți și conturi bancare în străinătate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sancțiunile individuale împotriva lui Putin nu ar fi „dureroase, dar distructive din punct de vedere politic”, a declarat Peskov, care a afirmat anterior că acestea ar echivala cu o întrerupere a relațiilor diplomatice.

În timp ce oficialii au început discuțiile dintre cele patru națiuni la Paris, Rusia a organizat noi exerciții militare pe uscat și pe mare și a mutat mai mulți parașutiști și avioane de luptă în Belarus, la nord de Ucraina, pentru ceea ce ea descrie ca fiind exerciții comune.

Ucraina a declarat că Rusia, care a adunat zeci de mii de soldați în apropierea graniței sale, dar a negat că intenționează să invadeze, încearcă să semene panică. Ministrul de externe Dmytro Kuleba a declarat că Moscova nu a adunat încă suficiente forțe pentru o ofensivă pe scară largă, dar asta nu înseamnă că nu ar putea face acest lucru mai târziu.