• Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a declarat că cinci ruși și trei cetățeni din Ucraina și Armenia au fost arestați.
  • FSB a acuzat serviciul de informații militare din Ucraina și pe directorul acestuia, Kyrylo Budanov, de organizarea atacului.
  • O secțiune a podului lung de 19 km a fost distrusă, oprind temporar traficul rutier.

Rusia a arestat opt suspecți în urma unei explozii care a avariat un pod strategic care leagă Crimeea anexată de Rusia. Moscova consideră explozia de sâmbătă de pe podul din strâmtoarea Kerch drept un atac terorist organizat de serviciile secrete ucrainene.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat miercuri că a arestat cinci ruși și trei cetățeni din Ucraina și Armenia, potrivit Interfax. Explozibilii erau depozitați în role de folie de plastic care au plecat din portul ucrainean Odesa în august și au tranzitat Bulgaria, Georgia și Armenia înainte de a intra în Rusia, a precizat serviciul.

FSB a acuzat serviciul de informații militare din Ucraina și pe directorul acestuia, Kyrylo Budanov, de organizarea atacului. Douăsprezece persoane au fost, de asemenea, identificate ca fiind complici, a relatat TASS. potrivit agenției ruse de presă, cel puțin patru persoane au fost ucise în explozie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ucraina nu și-a confirmat oficial implicarea, dar unii oficiali ucraineni au sărbătorit incidentul. Un oficial ucrainean de rang înalt a respins ancheta Rusiei.

Întreaga activitate a FSB și a Comitetului de Investigații este un nonsens, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului de interne ucrainean, Andriy Iusov, citat de postul public de televiziune Suspilne. El a descris FSB și Comitetul de Investigații drept structuri false care servesc regimul Putin, așa că în mod sigur nu vom comenta următoarele declarații ale acestora.

O secțiune a podului lung de 19 km a fost distrusă, oprind temporar traficul rutier, la care se adaugă mai multe cisterne de combustibil dintr-un tren care se îndrepta spre peninsula anexată din sudul Rusiei.

Podul, un proiect de prestigiu inaugurat personal de președintele rus Vladimir Putin în 2018, devenise vital din punct de vedere logistic pentru campania sa militară, prin el fiind canalizate proviziile pentru trupele ruse care luptă în sudul Ucrainei.

Mohamed Vall de la Al Jazeera, care transmite de la Moscova, a declarat că proprietarul camionului din care se crede că a pornit explozia este un bărbat din Crimeea în vârstă de 25 de ani, potrivit presei locale. Bărbatul spune că este nevinovat, deoarece unchiul său a condus camionul, a precizat Vall.