• Administrația Vladimir Putin a avertizat, luni, că va reacționa la exercițiile NATO din Ucraina.
  • Lukașenko a discutat cu Putin despre problema centrelor NATO pe teritoriul Ucrainei.
  • Ucraina a inițiat săptămâna trecută exerciții militare comune cu Statele Unite.

Luni, administrația lui Vladimir Putin a atenționat asupra faptului că va reacționa în cazul în care NATO dorește să-și extindă activitatea de consolidare a infrastructurii în Ucraina, timp în care guvernul de la Kiev a respins criticile, accentuând faptul că are tot dreptul de a-și urmări propriile interese, relatează Reuters.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a afirmat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre problema centrelor de instruire militară construite de NATO pe teritoriul Ucrainei. „Este clar că trebuie să reacționăm la aceste lucruri. Am convenit că trebuie să aplicăm măsuri de retorsiune”, a afirmat Aleksandr Lukașenko.

La rândul său, Administrația de la Moscova a avertizat că vor fi luate măsuri pentru apărarea Rusiei şi Belarusului. „Aceste măsuri au rolul garantării securității țărilor noastre. Președintele Vladimir Putin a vorbit în mod repetat despre potențiala extindere a infrastructurii NATO pe teritoriul Ucrainei, spunând că acest lucru ar fi depășirea liniilor roșii de care a mai vorbit”, a comunicat Kremlinul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ucraina a inițiat săptămâna trecută exerciții militare comune cu Statele Unite şi cu alte țări membre NATO, în paralel cu manevre militare organizate de Rusia şi Belarus.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a respins criticile Rusiei. „Liniile roșii fixate de Vladimir Putin se limitează la frontierele Rusiei. Pe partea noastră de frontieră, stabilim noi ce trebuie să facem pentru protejarea intereselor poporului ucrainean, precum şi a securității Ucrainei şi a Europei”, a afirmat Dmytro Kuleba.