• Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat joi că acțiunile SUA duc la o escaladare cu „consecințe greu de imaginat”.
  • El a subliniat că Rusia a făcut în repetate rânduri apeluri la bunul simț și a subliniat că acțiunile provocatoare ale SUA duc inevitabil la o escaladare cu consecințe greu de imaginat”.
  • Rachetele Patriot sunt capabile să lovească ținte pe teritoriul rusesc, ele fiind refuzate Ucrainei până acum.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat joi că acțiunile SUA duc la o escaladare cu consecințe greu de imaginat”, referindu-se la sprijinul oferit miercuri președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul vizitei acestuia la Washington.

În pofida avertismentelor noastre, sistemele de rachete antiaeriene Patriot vor fi trimise la Kiev”, a declarat diplomatul într-o declarație preluată de agenția de presă oficială rusă TASS, cu privire la anunțul Washingtonului privind furnizarea de astfel de arme Ucrainei. El a subliniat că Rusia, la toate nivelurile, a făcut în repetate rânduri apeluri la bunul simț și a subliniat că acțiunile provocatoare ale SUA duc inevitabil la o escaladare cu consecințe greu de imaginat”.

Astfel, discuțiile despre ipotetica furnizare către ucraineni a rachetelor ATACMS și a dronelor cu rază lungă de acțiune sunt foarte îngrijorătoare”, a declarat Antonov despre armele capabile să lovească ținte pe teritoriul rusesc pe care Ucraina le cere și care au fost refuzate până acum.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ambasadorul a subliniat că „vizita în stil hollywoodian” a lui Zelenski la Washington „a confirmat în mod concludent că declarațiile conciliante ale administrației americane privind lipsa de intenție de a se angaja într-o confruntare cu Rusia nu sunt altceva decât vorbe goale”.

Cu zgomote de aplauze și zâmbete sarcastice, a fost declarată, de fapt, necesitatea de a continua războiul prin procură” împotriva țării noastre, până la victoria totală asupra noastră”, a spus el.