• Putin va convoca consiliul de securitate după explozia de la un pod.
  • Vehiculul implicat în explozie a călătorit prin Bulgaria și alte state.
  • Podul peste strâmtoarea Kerch, vital pentru aprovizionarea trupelor Moscovei.

Rusia a bombardat luni dimineață orașe din Ucraina, în aparentă răzbunare după ce președintele Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul spre Crimeea a fost un atac terorist. Rachetele au sfâșiat Kievul, cele mai intense lovituri asupra capitalei de când Rusia a abandonat încercarea de a o captura în primele săptămâni ale războiului.

Cadavrul unui bărbat în blugi zăcea pe o stradă, într-o intersecție aglomerată, înconjurat de mașini în flăcări în urma atacului. Un soldat a tăiat hainele unei femei care zăcea în iarbă pentru a încerca să îi trateze rănile. Un crater imens a fost sfâșiat în noroi lângă un loc de joacă dintr-un parc din centrul Kievului.

Explozii au fost raportate, de asemenea, în Lviv, Ternopil și Zhytomyr, în vestul Ucrainei, și în Dnipro și Kremenchuk, în centrul țării. Ei încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului… să ne distrugă oamenii care dorm acasă în Zaporojie. Ucideți oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Sirenele de raid aerian nu se potolesc în toată Ucraina. Sunt rachete care lovesc. Din păcate, există morți și răniți”. Un martor a raportat ulterior o explozie în regiunea rusă Belgorod, în apropiere de graniță.

La una dintre cele mai aglomerate intersecții rutiere din Kiev, un crater imens fusese aruncat în aer în intersecție. Mașinile au fost distruse, clădirile au fost avariate, iar lucrătorii de urgență se aflau la fața locului. Două autoturisme și o furgonetă din apropierea craterului erau complet distruse, înnegrite și înțepate de schije.

Ferestrele au fost aruncate în aer din clădirile de la principala universitate Taras Shevchenko din Kiev. Trupe ale Gărzii Naționale în echipament de luptă complet și cu puști de asalt erau aliniate în fața unei clădiri a sindicatului din educație.

Capitala este atacată de teroriștii ruși! Rachetele au lovit obiecte din centrul orașului (în cartierul Shevchenkivskyi) și în cartierul Solomyanskyi. Sirenele raidurilor aeriene sună și, prin urmare, amenințarea, continuă, a postat primarul Vitali Klitschko pe rețelele de socializare.

Străzile centrale ale Kievului au fost blocate de forțele de ordine, serviciile de salvare lucrează.

Loviturile urmează exploziei care a avariat singurul pod peste strâmtoarea Kerch către peninsula Crimeea, pe care Putin a numit-o duminică un act de terorism care vizează distrugerea infrastructurii civile de importanță critică.