• Rusia va reactiva Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) doar dacă Administraţia de la Washington îşi modifică abordarea politică faţă de Moscova.
  • Vladimir Putin, a anunţat în februarie suspendarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), semnat cu Statele Unite.
  • La rândul său, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că a avut discuţii constructive” cu secretarul de Stat american Antony Blinken.

Rusia va reactiva Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) doar dacă Administraţia de la Washington îşi modifică abordarea politică faţă de Moscova, afirmă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Ca reacţie la decizia preşedintelui Vladimir Putin de suspendare a Noului Tratat START, americanii şi-au intensificat eforturile pentru a convinge Rusia să se răzgândească şi să revină la negocierile pe tema Acordului, astfel încât să fie reluate inspecţiile. Dar acest lucru este imposibil”, a declarat vineri Serghei Riabkov, într-un interviu acordat postului RT, preluat de agenţia Tass.

Moscova ar putea reveni la respectarea Tratatului Noul START doar dacă Washingtonul îşi reanalizează poziţia faţă de Rusia”, a subliniat Serghei Riabkov.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La rândul său, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că a avut discuţii constructive” cu secretarul de Stat american Antony Blinken, cu ocazia întrevederii de săptămâna trecută, la reuniunea Grupului G20 din New Delhi. Principalele teme au fost situaţia armelor nucleare şi conflictul din Ucraina, a afirmat vineri Serghei Lavrov, conform agenţiei Tass şi site-ului Tagesschau.de.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat în februarie suspendarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), semnat cu Statele Unite. Vladimir Putin a denunţat atitudinea Occidentului în conflictul militar din Ucraina. Ca reacţie, Preşedinţia SUA a anunţat în mai multe rânduri că vrea contacte cu Administraţia de la Moscova pentru discuţii despre acţiuni în sensul stabilităţii nucleare.

Ministerul de Externe de la Moscova a avertizat că Rusia nu va reveni la respectarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) până când Statele Unite nu îşi vor modifica abordarea faţă de conflictul din Ucraina. Până când Statele Unite nu îşi schimbă comportamentul, până nu vedem semnale privind o abordare a logicii comune în ceea ce fac în relaţia cu Ucraina, nu vedem nicio şansă ca decizia de suspendare a Tratatului Noul START să fie revizuită sau reexaminată”, a afirmat pe 1 martie Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.