• Despre documentul care atestă informația se crede că a fost scris de un analist anonim din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.
  • Cel mai înalt diplomat din Taiwan a spus că nu poate spune nimic în ceea ce privește aceste presupuneri.
  • Joseph Wu, ministrul taiwanez al afacerilor externe, a spus că cel mai bine este ca țara să fie pregătită de orice.

Newsweek susține că o presupusă scurgere de informații rusești a declarat că, în această toamnă, China ar urma să invadeze Taiwan. Cu toate acestea, cel mai înalt diplomat din Taiwan a spus că nu poate spune nimic în ceea ce privește aceste presupuneri.

Joseph Wu, ministrul taiwanez al afacerilor externe, a spus că cel mai bine este ca țara să fie pregătită de orice. „Indiferent dacă sau când China decide să ne atace, trebuie să fim întotdeauna pregătiți să ne apărăm”, a spus acesta, conform MSN.

Joseph Wu, ministrul din China, le-a spus parlamentarilor, în cadrul unei audieri a comisiei de apărare din cadrul legislativului insulei, că știe despre rapoartele care ar anunța invazia. Despre document se crede că a fost scris de un analist anonim din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei ce se prezintă sub numele de „Vântul schimbării”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Mai mult decât atât, Ministrul de Externe a declarat că serviciile de informații din Taiwan monitorizează tot ceea ce se vehiculează pe acest aspect, pentru ca nimic să nu îi poată lua prin surprindere.

Nu numai atâ, Xi Jinping s-a gândit, cel puțin timid, la capturarea Taiwanului în toamnă. Are nevoie de o mică victorie a sa pentru a fi reales pentru un al treilea mandat. Există o luptă colosală pentru putere în rândul elitei [de partid].

Acum, după evenimentele din Ucraina, această fereastră de oportunitate s-a închis, ceea ce oferă Statelor Unite posibilitatea atât de a-l șantaja pe Xi, cât și de a negocia cu rivalii săi [politici] în condiții favorabile”, a spus persoana care a denunțat presupusul atac.