• Moscova consideră decizia Bucureștiului de a expulza un diplomat rus ca fiind neprietenoasă și își rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”
  • „În conformitate cu convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a spus Valery Kuzmin
  • El a confirmat că a fost chemat la Ministerul de Externe al României

Moscova consideră decizia Bucureștiului de a expulza un diplomat rus ca fiind neprietenoasă și își rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”, a declarat luni ambasadorului rus în România Valery Kuzmin pentru TASS.

„Această decizie este incontestabil una neprietenoasă și nu îmbunătățește relațiile internaționale dintre Rusia și România. În conformitate cu convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a declarat Valery Kuzmin, informează TASS.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iulian Chifu, analist în politică externă, a comentat incidentul, în cadrul emisiunii ȘTIU. El susține că expulzarea diplomatului rus nu are nicio legătură cu Cehia, iar Valery Kuzmin „ar trebui să fie mai cumpătat”.

Iulian Chifu: „Expulzarea nu are nicio legătură cu Cehia. E și un element de solidaritate, dar pe un element faptic evident. Se transmite pe căi diplomate că un spion a fost prins, să-l ia acasă. Fiind a doua, a treia, cincea oara, există o stare de exasperare generală între ambasade. Nu a început de la cehi, ci de la italieni și bulgari. Se poate lega și de mutarea trupelor lângă granița cu Ucraina. E o decizie care vizează comportamentul Rusiei în alte state. Domnul Kuzmin ar trebui să fie mai cumpătat, s-a întâmplat în domnia sa ca un spion să fie prins și expulzat.”