Decesele cauzate de coronavirus în Rusia au atins un nou record zilnic, autoritățile raportând încă 737 de decese, pe fondul creșterii rapide a infecțiilor, potrivit AP News.

Grupul operativ rusesc pentru coronavirus a raportat marți 23.378 de noi cazuri de coronavirus. Numărul zilnic de infecții confirmate s-a mai mult decât dublat în ultima lună, crescând de la aproximativ 9.000 la începutul lunii iunie la peste 23.000 în această săptămână.

În pofida valului de infectări, Kremlinul a declarat că nu există planuri de a impune o nouă izolare. Rusia a avut o singură închidere la nivel național în primăvara anului 2020, care a durat șase săptămâni, iar de atunci guvernul a rezistat în fața închiderii întreprinderilor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Grupul operativ pentru coronavirus a raportat peste 5,6 milioane de cazuri confirmate de coronavirus și un total de 139.316 decese în timpul pandemiei. Se crede că rata reală a mortalității este mai mare.

Din decembrie și până acum, de când a debutat campania de vaccinare, doar 26,1 milioane dintre cei 146 de milioane de rezidenţi ai Rusiei s-au vaccinat. Dintre aceștia, 18,2 milioane de ruşi (12,5%) au fost vaccinaţi cu schemă completă, potrivit site-ului Gogov.