• MAE rus s-a pronuntat împotriva redenumirii parcului Tolbuhin din sectorul 2.
  • Maria Zaharova: Este clar că vorbim despre un alt exemplu de politică revizionistă.
  • La finalul anului trecut, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că vrea consultare publică pentru schimbarea numelui parcului Tolbuhin.

Rusia speră ca autoritățile române să dea dovadă de bun simț cu privire la redenumirea parcului din București, numit după Fiodor Tolbuhin, unul dintre principalii comandanți militari sovietici, transmite Ministerul rus de Externe, scrie TASS.ru

„Cererea de a redenumi un parc dedicat amintirii mareșalului sovietic Fiodor Tolbuhin în centrul Bucureștiului este un alt exemplu de politică revizionistă. Să îți bați joc de istoria și amintirea adevăraților luptători împotriva Nazismului este un act imoral și reprobabil. Aș dori să sperăm că România va da dovadă de bun simț”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvând la Ministerului rus de Externe.

Zaharova a reamintit că aceasta nu este prima încercare de a redenumi parcul și de a elimina numele marșalului sovietic de pe harta Bucureștiului.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este clar că vorbim despre un alt exemplu de politică revizionistă, o încercare fără principii a autorilor întreprinderii de a-și spori semnificația în detrimentul unei abordări antirusești, rusofobe, care, din păcate, este populară astăzi în anumite cercuri”, a subliniat Zaharova.

La finalul anului trecut, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că vrea consultare publică pentru schimbarea numelui parcului Tolbuhin. Edilul a declarat că își dorește recuperarea identității și promovarea unor simboluri istorice valoroase românești.