• Vladimir Putin a anunțat că este gata pentru a crește livrările dacă acest lucru va fi necesar.
  • Putin l-a invitat pe premierul italian Mario Draghi să viziteze Moscova, apreciind „poziţia moderată“ a Italiei privitoare la criza din Ucraina.
  • Luna trecută, Putin a discutat, în cadrul unei întâlniri virtuale, cu executivi italieni de top, în pofida opoziţiei Romei.

Rusia este pregătită pentru a trimite mai mult gaz italienilor. Vladimir Putin a anunțat că este gata pentru a crește livrările dacă acest lucru va fi necesar, conform Euractiv.

De asemenea, Putin l-a invitat pe premierul italian Mario Draghi să viziteze Moscova, apreciind „poziţia moderată“ a Italiei privitoare la criza din Ucraina. În ianuarie, Putin a discutat, în cadrul unei întâlniri virtuale, cu executivi italieni de top, în pofida opoziţiei Romei.

În timp ce președintele Rusiei și-a exprimat dorința de a ajuta poporul italian, Europa se teme că, din cauza conflictului cu Ucraina, acesta ar putea opri livrarea de gaze pe continent. Așadar, mai multe țări au decis să fie ele sursa de aprovizionare a Europei, printre care se numără și Japonia.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Japonia va redirecționa încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) către Europa, în urma unor solicitări din partea SUA și a Uniunii Europene, a declarat ministrul japonez al Economiei, Comerțului și Industriei, Koichi Hagiuda. Măsura aliniază țara cu Occidentul, în contextul în care tensiunile cu Rusia se intensifică, anunță Reuters.

Când ar putea începe Japonia livrarea de gaze către Europa

Îngrijorarea a crescut cu privire la posibila întrerupere a livrărilor de gaze din Rusia, cel mai mare furnizor al Europei, în urma acumulării de trupe rusești în apropierea Ucrainei și a intensificării tensiunilor dintre Moscova și Occident.

Livrările suplimentare de GNL din Japonia sunt așteptate să sosească luna viitoare, a declarat ministrul Koichi Hagiuda reporterilor.

„Am decis să răspundem solicitărilor Statelor Unite și UE pentru trimiterea de GNL în Europa, unde aprovizionarea cu gaze este limitată”, a declarat Hagiuda după ce s-a întâlnit separat cu ambasadorii SUA și UE în Japonia, mai devreme în cursul zilei.

El a precizat că surplusul de aprovizionare va fi redirecționat după ce va fi clar că cererea locală a Japoniei poate fi satisfăcută și că producția de electricitate va rămâne stabilă.