• Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov a declarat, luni, 16 mai, că decizia Suediei și Finlandei de a adera la NATO este „o altă greșeală gravă cu consecințe profunde”.
  • El a avertizat că Occidentul „nu ar trebui să își facă iluzii că vom accepta pur și simplu acest lucru”.
  • Ryabkov a prezis că „nivelul general de tensiune militară va crește”.

Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov a declarat, luni, 16 mai, că decizia Suediei și Finlandei de a adera la NATO este „o altă greșeală gravă cu consecințe profunde”. El a avertizat că Occidentul „nu ar trebui să își facă iluzii că vom accepta pur și simplu acest lucru”, informează BAHA.

Ryabkov a prezis că „nivelul general de tensiune militară va crește” și că va exista mai puțină predictibilitate în securitatea internațională. „Este păcat că bunul simț este sacrificat în favoarea unor idei fantomatice despre ce ar trebui făcut în situația actuală”, a declarat el.

Răspunsul Rusiei după schimbarea configuraţiei generale a NATO, „va depinde de consecinţele practice ale aderării” celor două ţări la Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat ministrul rus adjunct de externe, remarcând că Suedia şi Finlanda „nu ar trebui să-şi facă iluzii că Rusia se va resemna pur şi simplu” cu această nouă situaţie, notează Agerpres. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT