• Studiile clinice încep de săptămâna viitoare, a declarat joi Vadim Tarasov, directorul institutului care va desfășura studiul, scrie The Moscow Times.
  • Potrivit lui Tarasov, la studiu vor participa 50 de voluntari, iar cei care finalizează procesul complet vor primi 100.000 de ruble (1.450 dolari).
  • Potențialul vaccinul a fost realizat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie – Gamalei.

Rusia începe testele clinice ale unui vaccin anti-Covid, realizat de centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie – Gamalei. Directorul institutlui care va desfășura studiile clinice, Vadim Tarasov spune vor participa 50 de voluntari, iar cei finalizează procesul vor fi răsplătiți cu 100.000 de ruble, adica 1.450 de dolari.

„Am ales deja un număr de participanți pentru acest studiu din baza noastră de date a voluntarilor”, a anunțat Tarasov.

În prima fază a procesului, fiecare participant va fi izolat la o unitate medicală din Zvenigorod, un oraș aflat la 50 de kilometri de Moscova, în perioada 9 – 22 iunie. Centrul de tratament este legat de Prima Universitate Medicală de Stat din Moscova. În cea de-a două parte a procesului în perioada 23 iunie – 20 iulie, când va fi administrat vaccinul, participanții se vor muta la Centrul Științific de Cardioangiologie Intervențională din Moscova.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE