• Rusia construiește un nou „avion al Apocalipsei”.
  • Va fi folosit drept centru aerian de comandă și control în cazul unui război nuclear.
  • Noile avioane ar fi versiuni modificate ale avionului Ilyushin Il-96-400M.

Rusia lucrează la un nou avion „Doomsday” (n.r. – „Avionul Apocalipsei”), o aeronavă militară care poate servi drept centru de comandă și control zburător în cazul unui dezastru, cum ar fi un conflict cu arme nucleare, potrivit presei de stat ruse.

Lucrările sunt în curs de desfășurare la Voronej, potrivit agenției de știri de stat RIA Novosti, care a citat o sursă din cadrul complexului militar-industrial de stat.

După cum a raportat toamna trecută Tass, o altă publicație rusă de stat, noile avioane ar fi versiuni modificate ale avionului Ilyushin Il-96-400M, notează Business Insider.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Citește și „Avionul Apocalipsei” al Rusiei a fost prădat de hoți. Ce pagube a suferit aeronava militară Ilyushin Il-80

Se așteaptă ca forțele ruse să primească cel puțin două dintre noile avioane, dintre care unul este deja în producție, a dezvăluit sursa RIA Novosti.

Avioanele „Doomsday”, așa cum sunt numite în mod obișnuit aceste aparate, sunt aeronave de comandă și control care pot fi folosite pentru a evacua înalți oficiali în caz de urgență și sunt echipate cu tehnologia necesară pentru a dirija forțele armate în cazul unui dezastru precum un război nuclear.

Noile avioane rusești ar urma să înlocuiască vechile modele IL-80, versiuni militarizate ale avionului de pasageri IL-86. Spre deosebire de avioanele civile care au stat la baza proiectării lor, modelele IL-80 nu au ferestre pentru a-i proteja pe pasagerii de la bord de o explozie nucleară.