• Rusia interzice companiilor aeriene europene să pătrundă în spațiul aerian rus
  • Autoritățile impun companiilor aeriene survolarea spațiului aerian din Belarus
  • Companiile AirFrance și Austrian sunt cele mai afectate de aceste decizii
  • Până acum, toate zborurile lor către Moscova au fost anulate

Rusia interzice companiilor aeriene europene să pătrundă în spațiul aerian rus, atâta timp cât companiile aeriene din UE nu zboară către Rusia prin spațiul aerian din Belarus.

Reacția vine după ce mai multe companii aeriene și nu numai au reacționat la deturnarea zborului pentru arestarea unui disident politic, de către regimul Lukașenko.

Principalele companii europene care s-au alăturat protestului sunt Air France, Lufthansa, SAS, AirBaltic, KLM și Finnair, informând că aeronavele lor nu vor mai zbura prin Belarus și vor găsi rute alternative prin care să evite această țară. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Astăzi, Rusia a refuzat sosirea în țară a unui zbor Austrian Airlines, din Viena către Moscova, pentru că ar fi fost realizat în afara spațiului aerian al Belarusului. Anterior, Air France nu a primit permisiunea nici pentru un zbor de la Paris la Moscova.

Companiile AirFrance și Austrian sunt cele mai afectate de acestă decizie. Până acum, toate zborurile lor către Moscova au fost anulate, relatează presa independetă din Blearus.