- Armata și forțele de securitate din Rusia vor „înghiți” 40% din bugetul federal.
- Putin ia bani de la pensii și beneficii sociale și pune la armată.
- Bugetul militar crește la 6,2% din PIB, ca la dictaturile militare din Africa.
- Propaganda de stat primește cu 13% mai mult decât anul acesta.
- Soldații cu contract trebuie să servească până la 65 sau 70 de ani.
- Putin îi dă rachete antiaeriene lui Kim la schimb cu soldații trimiși.
- Parlamentul de la Kiev și-a anulat ședința de astăzi.
- La Kiev a venit amenințarea că Rusia va bombarda clădiri guvernamentale.
- Marți, la Bruxelles, are loc o întâlnire Ucraina – NATO.
- Spania pregăteşte un plan de protecţie civilă specific războiului.
Anul viitor, cuvântul de ordine pentru Putin este „armata”. Ia de la pensii și beneficii sociale și pune la armată. Bugetul militar va atinge un record care data din perioada sovietică – 32,5% din cheltuielile Trezoreriei.
Ca o comparație, în primul an de război cu Ucraina, cheltuielile pentru apărare s-au ridicat la 17% din buget, în 2023 – 19%, iar anul acesta – 29,5%.
Bugetul militar crește la 6,2% din PIB, același nivel cu dictaturile militare din Africa. Putin suplimentează și bugetele poliției, Gărzii Naționale, Comitetului de anchetă și serviciile speciale.
În total, armata și forțele de securitate vor „înghiți” 40% din bugetul federal. Și propaganda de stat primește bani în plus, cu 13% mai mult decât anul acesta. Putin umblă și la limita de vârstă pentru militari.
Curtea Constituțională a stabilit că soldații cu contract trebuie să servească până la 65 sau 70 de ani, în funcție de grad.
Înainte de război, limita era de 50 de ani. Șeful de la Kremlin i-a plătit și fratelui Kim Jong Un pentru soldații trimiși pe front. I-a dat la schimb rachete antiaeriene.
La Kiev, parlamentul ucrainian și-a anulat ședința de astăzi, pentru că au primit o avertizare că rușii ar putea lovi clădiri guvernamentale. Marți, la Bruxelles are loc o întâlnire Ucraina-NATO la nivel de ambasadori, în care vor discuta despre lansarea rachetelor balistice rusești.
Spania pregăteşte un plan de protecţie civilă specific unei situaţii de război. Nu este singura țară care ia astfel de măsuri, Finlanda, Norvegia şi Suedia au făcut acelaşi lucru.