• Terminalul a fost achiziționat pentru a asigura aprovizionarea cu gaze naturale a regiunii.
  • Kaliningrad îți poate asigura, astfel, necesarul de gaze pentru 33 zile.
  • În Belarus, Rusia a trimis o unitate de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune.

Rusia își trimite în Kaliningrad singurul terminal plutitor de regazificare, „Mareșal Vasilevski”. Terminalul a fost achiziționat inițial pentru a asigura aprovizionarea cu gaze naturale a regiunii, în cazul unei întreruperi a aprovizionării prin conducta lituaniană. Fără o altă sursă externă, Kaliningrad își poate asigura necesarul de gaze timp de aproximativ 33 de zile cu ajutorul „Mareșalului Vasilevski”.

Rusia a trimis în Belarus o unitate de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune. Un batalion de rachete Pantsir S1 din structura forțelor ruse este pregătit să ia parte la manevre pe care Moscova le-a notificat depre un exercițiu comun ruso-bielorus, în perioada 10-20 februarie.

În același timp, Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Federația Rusă, a decis să schimbe locația exercițiilor pe care marina militară rusă le va efectua în perioada 3-8 februarie în Atlanticul de Nord, mutându-le în afara zonei economice exclusive a Irlandei. Decizia a venit în urma solicitărilor formulate de guvernul de la Dublin și de asociațiile de pescari irlandezi care operează în mod curent în perimetrul vizat inițial de armata rusă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Șeful diplomației ruse a declarat vineri că Moscova nu va declanșa un război, dar a avertizat că nu va permite Occidentului să îi calce în picioare interesele de securitate, pe fondul temerilor că plănuiește să invadeze Ucraina Președintele american Joe Biden l-a avertizat cu o zi înainte pe președintele Ucrainei că există o posibilitate clară ca Rusia să întreprindă o acțiune militară.