• Roszdravnadzor a declarat că niciuna dintre clinicile private din Rusia nu are dreptul legal de a utiliza vaccinul Pfizer
  • Membra Comitetului pentru sănătate a declarat că în clinica israeliană Hadassah din Moscova este posibilă imunizarea contra plată, cu vaccinul de la Pfizer.
  • Roszdravnadzor susține că importul pe teritoriul Rusiei și utilizarea vaccinului care nu a fost înregistrat în Rusia este interzis.

Agenţia federală rusă de monitorizare medicală, Roszdravnadzor, a anunțat oficial interzicerea vaccinului anti-Covid de la Pfizer, în Rusia, după ce o clinică privată israeliană s-a oferit să imunizeze contra plată, transmite RBC

Reacția vine după ce, marți, membra Comitetului pentru sănătate din cadrul Dumei de Stat, Tatiana Solomatina, a declarat pentru „Echo Moskvi” că în clinica israeliană Hadassah din Moscova este posibilă imunizarea împotriva COVID-19, contra plată.

„Ei lucrează conform altor legi, baza legală este diferită, pentru că este o clinică străină care pur și simplu este amplasată pe teritoriul țării noastre”, a explicat Solomatina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Pe de altă parte, Roszdravnadzor susține că importul pe teritoriul Rusiei și utilizarea vaccinului care nu a fost înregistrat în Rusia este interzis.

„În conformitate cu legislația actuală, importul pe teritoriul Federației Ruse și utilizarea vaccinurilor pentru prevenirea infecției cu coronavirus noi care nu au trecut înregistrarea de stat în Rusia sunt interzise. Interdicția se aplică și organizațiilor medicale care își desfășoară activitatea pe teritoriul Clusterului Medical Internațional”, menționează instituția într-un comunicat.