• Sergei Ryabkov este ministru rus adjunct de Externe
  • Sergei Ryabkov: „Cu siguranță nu ne așteptăm la nimic bun”
  • Biden a promis să riposteze odată ce va intra în funcție, pe 20 ianuarie

Sergei Ryabkov, oficial rus în ministerul de Externe, a declarat miercuri că Moscova nu așteaptă „nimic bun” de la președintele ales al SUA, Joe Biden, acuzând membrii viitoarei sale administrații de „rusofobie”, relatează Barrons.

„Cu siguranță nu ne așteptăm la nimic bun. Și ar fi ciudat să ne așteptăm la lucruri bune de la acești oameni, dintre care mulți și-au făcut cariera în privința rusofobiei și au aruncat cu noroi în țara mea”, a spus Ryabkov într-un interviu acordat agenției de știri Interfax.

Interviul a fost lansat la câteva zile după ce SUA a acuzat Rusia de un atac cibernetic major asupra agențiilor guvernamentale. Biden a declarat marți că atacul nu poate rămâne „fără răspuns”, promițând să riposteze odată ce va intra în funcție pe 20 ianuarie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ryabkov a spus că Moscova ar trebui să treacă la o abordare de „izolare totală” în relațiile cu Statele Unite, păstrând „dialogul selectiv” pe subiecte care prezintă interes pentru Rusia. Ministrul adjunct de Externe a spus că Rusia nu va iniția niciun contact cu personalul de tranziție al lui Biden și, de asemenea, nu va face „concesii unilaterale”.

El a adăugat că, dacă SUA continuă să se apropie de Rusia ca „rival strategic”, atunci Moscova „îi va trata într-un mod similar”.

„Mergem din rău în mai rău. Acest lucru a fost foarte tipic în ultimii patru ani și până în prezent nu există niciun sentiment că această tendință și-a depășit utilitatea”, a spus Ryabkov.