• Ministerul de Externe afirmă că Moscova rămâne deschisă pentru dezvoltarea unei cooperări bilaterale constructive și pragmatice cu Moldova.
  • Ministerul rus de Externe a precizat sâmbătă pe site-ul său că 11 din cei 15 miniștri ai cabinetului anterior și-au păstrat locurile în noul guvern moldovean.
  • Serviciul diplomatic și-a exprimat regretul că procesul de formare a noului guvern a fost însoțit de o campanie antirusească.

Rusia nu se așteaptă la nicio schimbare în relațiile cu Moldova după formarea unui nou guvern. Ministerul rus de Externe a precizat sâmbătă pe site-ul său că 11 din cei 15 miniștri ai cabinetului anterior și-au păstrat locurile în noul guvern moldovean condus de economistul pro-occidental” Dorin Recean.

Potrivit ministerului, supraveghetorii occidentali” folosesc în Republica Moldova metode care au fost testate în statele baltice și în Ucraina, cum ar fi interzicerea presei nedorite și a contactelor politice, comerciale, economice și umanitare cu Rusia, persecutarea oponenților politici, restricții privind utilizarea limbii ruse, încercări de a falsifica istoria comună ruso-moldovenească și părăsirea statutului de neutralitate.

Un astfel de curs politic al autorităților moldovenești nu corespunde intereselor popoarelor noastre”, a declarat ministerul.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Serviciul diplomatic și-a exprimat regretul că procesul de formare a noului guvern a fost însoțit de o campanie antirusească bazată pe acuzații privind planul Moscovei de a destabiliza situația din țara primită din Ucraina.

Suntem convinși că niciunul dintre oamenii sănătoși la cap din Republica Moldova nu a crezut în acest următor fals… În ceea ce ne privește, rămânem deschiși la dezvoltarea unei cooperări bilaterale constructive și pragmatice în beneficiul cetățenilor Rusiei și Republicii Moldova”, a declarat ministerul.