• Gazprom a închis conducta Nord Stream 1 către Uniunea Europeană pentru trei zile, între 31 august și 3 septembrie.
  • Întreruperea și reducerea furnizării de către Rusia a dus la creșterea prețurilor la gaze și a forțat guvernele europene să se străduiască să găsească surse alternative de aprovizionare înainte de iarnă.
  • Nord Stream 1 poate furniza Europei până la 55 miliarde m3 de gaz, iar construcția de Nord Stream 2 presupunea să dubleze această capacitate până la un total de 110 miliarde m3.

Rusia a oprit miercuri livrările de gaze prin intermediul unui gazoduct important către Europa, intensificând o bătălie economică între Moscova și Bruxelles și ridicând perspectivele de recesiune și raționalizare a energiei în unele dintre cele mai bogate țări din regiune, potrivit BBC.

Fluxurile au scăzut la zero pe conducta Nord Stream 1 către Germania prin Marea Baltică, conform datelor de flux de la punctele de intrare care leagă Nord Stream 1 de rețeaua de gaze germană, pentru lucrări de întreținere care vor dura până sâmbătă dimineața.

Gigantul rus justifică prin lucrări de întreținere care se preconizează că vor dura trei zile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Într-un anunț separat, Rusia a transmis că începând de joi, va opri complet livările de gaze către Franța. Oficialii companiei Gazprom spun că Parisul nu a plătit integral livrările de luna trecută.

Responsabilii francezi dau asigurări că dispun de suficiente rezerve pentru iarnă.