• Rusia sancționează încă 61 de americani, inclusiv secretarul Trezoreriei Janet Yellen.
  • Lista include șefi ai unor firme importante de apărare, platforme media, agenții de rating și companii de construcții de avioane și nave, precum și oficiali individuali ai Departamentului de Stat al SUA.
  • În mai, Rusia a interzis intrarea în țară a unui total de 963 de oficiali și personalități americane, inclusiv președintele Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken.

Rusia a plasat încă 61 de oficiali americani și directori de conducere din apărare și mass-media pe „lista sa neagră”, interzicându-le intrarea în țară, a anunțat luni Ministerul rus de Externe, citat de CNN.

Lista include șefi ai unor firme importante de apărare, platforme media, agenții de rating și companii de construcții de avioane și nave, precum și oficiali individuali ai Departamentului de Stat al SUA.

Ministerul a spus că sancțiunile au venit ca răspuns la „sancțiunile americane în continuă extindere împotriva personalităților politice și publice ruse, precum și a reprezentanților afacerilor interne”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oficialii americani de pe listă Rusiei includ și secretarul Trezoreriei Janet Yellen, reprezentantul comercial Katherine Tai și șeful Biroului de Coordonare a Sancțiunilor James O’Brien.

În mai, Rusia a interzis intrarea în țară a unui total de 963 de oficiali și personalități americane, inclusiv președintele Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken.

Această listă includea majoritatea senatorilor americani și a membrilor Camerei Reprezentanților, foști și actuali oficiali guvernamentali, jurnaliști, personal militar, avocați, cetățeni și directori generali.