Rusia şi Ucraina organizează exerciţii militare cu avioane de luptă, pe fondul escaladării tensiunilor

soldati americani Foto: Hepta
  • Avioanele de luptă Sukhoi s-au numărat printre avioanele care au exersat modul de răspuns la atacurile aeriene inamice cu zboruri de antrenament deasupra apelor Mării Negre în cooperare cu flota Mării Negre, a precizat aceasta.
  • Flota rusă a Mării Negre are baza în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Kievul vrea ca Rusia să o restituie.
  • Exerciţiile au loc într-un moment de mare tensiune, oficialii ucraineni şi americani exprimându-şi îngrijorarea cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra vecinului său sudic, o sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca fiind falsă.

Avioane de luptă şi nave de luptă ruseşti au exersat respingerea atacurilor aeriene asupra bazelor navale şi au răspuns cu lovituri aeriene în timpul unor exerciţii militare în Marea Neagră, a relatat miercuri Interfax, în timp ce Ucraina vecină a organizat şi ea exerciţii de luptă, conform Reuters.

Exerciţiile au loc într-un moment de mare tensiune, oficialii ucraineni şi americani exprimându-şi îngrijorarea cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra vecinului său sudic, o sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca fiind falsă.

Aproximativ 10 echipaje de aeronave şi nave ale bazei navale Novorossiysk a flotei din Marea Neagră… au participat la acest eveniment de antrenament de luptă”, a declarat Interfax, citând flota rusă din Marea Neagră.

Avioanele de luptă Sukhoi s-au numărat printre avioanele care au exersat modul de răspuns la atacurile aeriene inamice cu zboruri de antrenament deasupra apelor Mării Negre în cooperare cu flota Mării Negre, a precizat aceasta.

Flota rusă a Mării Negre are baza în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Kievul vrea ca Rusia să o restituie.

Ucraina, care a acuzat Rusia că a masat trupe în apropiere şi spune că Belarus ar putea trimite migranţi peste graniţele sale, a lansat miercuri o operaţiune de întărire a frontierei sale, inclusiv exerciţii militare pentru unităţi antitanc şi aeropurtate.