• Prigojin a anunțat posibila începere a unei contraofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei.
  • Vladimir Rogov, președintele mișcării „Suntem cu Rusia”, a spus că un atac asupra orașului Orekhov este în curs.
  • Este prea devreme pentru a spune care a fost scopul acestei ofensive”, spune acesta.

Prigojin a anunțat startul unei posibile contraofensive din partea Forțelor Armate ucrainene. „Forțele armate din Ucraina și-au început contraofensiva, oamenii și obuzele lor sunt nelimitate. Ministerul Apărării nu ne emite muniție de artilerie! Avem stoc de cateva zile”, a spus acesta.

Potrivit acestuia, unitățile Wagner PMC au avansat 230 de metri în Artemovsk într-o zi: „Forțele ruse din Artemovsk au ocupat o suprafață de 54.000 metri pătrați”.

Vladimir Rogov, președintele mișcării „Suntem cu Rusia”, a declarat că un atac asupra orașului Orekhov este în curs de desfășurare, dar este prea devreme pentru a preciza care a fost scopul acestuia. În această seară, militanți ai Forțelor Armate din Ucraina au intrat în ofensivă, la sud de Orekhov. „Au fost întâmpinați cu foc… În acest moment, bătălia este în plină desfășurare” , a scris Rogov pe canalul său Telegram.

Astăzi, 3 mai, fondatorul PMC a spus că vede activarea Forțelor Armate pe front. Potrivit acestuia, acest aspect indică începutul unei contraofensive. Pe 2 mai, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că țara este aproape pregătită pentru o contraofensivă.