• De 100 de zile, bombele lui Putin distrug vieți.
  • Zelinska și a soțului ei au fugit din satul Potashnya de lângă Kiev când au început bombardamentele.
  • Familia a evacuat spre vest, departe de luptele care au cuprins Kievul și alte orașe din nord și estul Ucrainei.

De 100 de zile, bombele lui Putin distrug vieți. Le schimbă pentru totdeauna sau le pun capăt. Cei care au fugit din calea rachetelor și se întorc acum la ceea ce numeau ,,acasă” descoperă că nimic nu va mai fi la fel.

Este și cazul Nilei Zelinska și a soțului ei, Eduard. Ei au fugit din satul Potashnya de lângă Kiev când au început bombardamentele. S-au întors acum și nu au mai descoperit decât o ruină. Dar și un suflet nevinovat care a reușit să se ferească de criminalii lui Putin.

,,Am pierdut totul. Totul este blestemat. Toată viața noastră s-a dus la vale. Când au început să explodeze minele la început, nu se auzeau foarte puternic, și apoi totul a luat foc. Acolo, casa vecinilor a început să ardă. Era o casă în spatele acelei vițe, una mare, frumoasă. În clipa în care au început exploziile, pereții casei au fost cuprinși de flăcări. Ardeau în grădină, urmările acelor bombe cu fosfor” , a spus Nilei Zelinska.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

O mare parte din ceea ce s-a întâmplat apoi este o amintire neclară. Familia a evacuat spre vest, departe de luptele care au cuprins Kievul și alte orașe din nord și estul Ucrainei.

Rusia și-a redirecționat de atunci trupele și și-a concentrat atacurile asupra regiunii Donbasului, unde luptele sunt încă aprige.

Atingerea pietrei de hotar de 100 de zile a războiului este atât o tragedie pentru Ucraina, dar și un indiciu al cât de feroce a rezistat: unii analiști au considerat că trupele sale s-ar putea prăbuși rapid împotriva armatei mai mari și mai bine echipate a Rusiei.