• Aproximativ 2.000 de locuitori din Kiev au fost evacuați sâmbătă din oraș, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei (GSCHS).
  • Serviciile britanice de spionaj raportează că cea mai mare parte a trupelor rusești în apropierea Kievului se află la 25 de kilometri de centrul orașului.
  • Autoritățile ucrainene se tem că trupele ruse se pregătesc pentru un asalt masiv asupra Kievului.

UPDATE

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Igor Zhovka, a descris situația actuală din Ucraina, care încă rezistă invaziei ruse.

Potrivit acestuia, situația este extrem de tensionată în jurul capitalei deoarece „o parte din localitățile din jurul Kievului sunt distruse”.

Dacă se mărește numărul la 200.000 de soldați în jurul Kievului, rușii îl pot distruge. Rușii vor încerca să blocheze complet Kievul, așa cum au făcut cu Mariupol”, a declarat consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Igor Zhovka.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a precizat că „rușii nu își respectă angajamentele față de civili” și că „un convoi umanitar a făcut obiectul unor împușcături, au murit șapte persoane”.

Știre inițială

Aproximativ 2.000 de locuitori din Kiev au fost evacuați sâmbătă din oraș, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei (GSCHS).

Un convoi de 40 de autobuze a ajuns în satul Belogorodka din regiunea Kiev.

Salvatorii acordă celor evacuați asistența necesară, inclusiv medicală și psihologică, potrivit Serviciului de Stat de Urgență.

Sâmbătă a fost relativ calm în centrul capitalei Ucrainei, dar luptele au continuat în suburbii.

Procesul de evacuare a refugiaților din sate – Lyutezh, Demidov, Kozarovichi – regiunea Kiev.

Serviciile britanice de spionaj raportează că cea mai mare parte a trupelor rusești în apropierea Kievului se află la 25 de kilometri de centrul orașului.

Autoritățile ucrainene se tem că trupele ruse se pregătesc pentru un asalt masiv asupra Kievului.