• O nouă sesiune de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei, în scopul unui eventual acord de încetare a confruntărilor militare, a început marţi după-amiază, în format online.
  • Negocierile ruso-ucrainene, care se derulează prin videoconferinţă, au fost întrerupte luni, din motive „tehnice”.
  • Șeful delegației ucrainene: „Temele de negociere sunt probleme generale în materie de reglementare, armistiţiu, retragerea trupelor (ruse – n.red.) de pe teritoriul ţării

O nouă sesiune de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei, în scopul unui eventual acord de încetare a confruntărilor militare, a început marţi după-amiază, în format online.

Negocierile sunt în curs. Au fost reluate consultările pe principala platformă de negociere. Temele de negociere sunt probleme generale în materie de reglementare, armistiţiu, retragerea trupelor (ruse – n.red.) de pe teritoriul ţării„, a declarat, prin Twitter, consilierul prezidenţial ucrainean Mihail Podoliak, şeful delegaţiei ucrainene.

Negocierile ruso-ucrainene, care se derulează prin videoconferinţă, au fost întrerupte luni, din motive „tehnice”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

A fost luată o pauză tehnică în negocieri până mâine. Pentru activităţi suplimentare în subgrupurile de lucru şi pentru clarificarea definiţiilor tehnice”, a transmis Mihail Podoliak luni.

Prezenta rundă de negocieri este cea de-a patra, după ce, pe 7 martie, cele două delegații s-au întâlnot pentru a treia oară la Belarus. De asemenea, pe 3 martie, delegațiile Rusiei și Ucrainei au organizat a doua rundă de negocieri. Prima lor întâlnire a avut loc în regiunea Gomel, pe 28 februarie.