A patra rundă de negocieri: Discuțiile privind încetarea confruntărilor militare dintre Rusia și Ucraina au fost reluate

O nouă sesiune de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei, în scopul unui eventual acord de încetare a confruntărilor militare, a început marţi după-amiază, în format online.

Negocierile sunt în curs. Au fost reluate consultările pe principala platformă de negociere. Temele de negociere sunt probleme generale în materie de reglementare, armistiţiu, retragerea trupelor (ruse – n.red.) de pe teritoriul ţării„, a declarat, prin Twitter, consilierul prezidenţial ucrainean Mihail Podoliak, şeful delegaţiei ucrainene.

Negocierile ruso-ucrainene, care se derulează prin videoconferinţă, au fost întrerupte luni, din motive „tehnice”.

A fost luată o pauză tehnică în negocieri până mâine. Pentru activităţi suplimentare în subgrupurile de lucru şi pentru clarificarea definiţiilor tehnice”, a transmis Mihail Podoliak luni.

Prezenta rundă de negocieri este cea de-a patra, după ce, pe 7 martie, cele două delegații s-au întâlnot pentru a treia oară la Belarus. De asemenea, pe 3 martie, delegațiile Rusiei și Ucrainei au organizat a doua rundă de negocieri. Prima lor întâlnire a avut loc în regiunea Gomel, pe 28 februarie.

Exit mobile version