• Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare.
  • Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat decizia, într-un mesaj video, sâmbătă seara.
  • Președintele ucrainean a anunțat restricțiile care vizează activitatea a 11 partide politice din Ucraina, inclusiv cele care au legături cu Rusia.

Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare, anunțat președintele Volodimir Zelenski.

„Activităţile acelor politicieni care vizează diviziunea sau complicitatea nu vor avea succes, dar vor primi un răspuns dur”, a declarat preşedintele Zelenski.

Președintele ucrainean a anunțat restricțiile care vizează activitatea a 11 partide politice din Ucraina, inclusiv cele care au legături cu Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Într-un mesaj video, Volodimir Zelenski a spus că printre cele vizate de restricții este și Platformă de opoziție – Pe viață. Acesta este cel mai mare partid pro-rus și are reprezentanți în Parlament.

Alte formațiuni politice care au activitatea restricționată sunt Partidul Sharia, A noastră, Blocul de opoziție, Opoziție de stânga, Uniunea Forțelor de Stânga, Stat, Partidul Socialist Progresist din Ucraina, Partidul Socialist din Ucraina, Socialiști și Blocul lui Vladimir Saldo.

Preşedintele Zelenski a spus că Ministerul justiţiei din Ucraina a primit ordin să pună în aplicare decizia Consiliului.