• Antonov, cunoscut și sub numele de Hostomel, este cel mai important aeroport internațional de marfă din Ucraina, precum și o bază aeriană militară cheie.
  • Ultimele date arată că rușii trag asupra uzinei de avioane Antonov, nu asupra aeroportului.
  • Duminică noaptea, forțele armate ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete, avioane și elicoptere de pe teritoriul bielorus.

Aeroportul Antonov, din nordul Kievului, a fost bombardat de trupele ruse, afirmă autoritățile din capitala Ucrainei, citate de BBC. Antonov, cunoscut și sub numele de Hostomel, este cel mai important aeroport internațional de marfă din Ucraina, precum și o bază aeriană militară cheie.

Videoclipuri neverificate de BBC, apărute pe rețelele de socializare, arată o coloană groasă de fum care se ridică de deasupra aeroportului.

Ultimele date arată că rușii trag asupra uzinei de avioane Antonov, nu asupra aeroportului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Administrația orașului spune că „uzina” de avioane Antonov, nu aeroportul Antonov, a fost ținta unor focuri de armă.

Fabrica de aeronave Antonov este situată pe aerodromul Sviatoshyn, la aproximativ zece km de centrul orașului Kiev.

Administrația orașului mai afirmă că serviciile de urgență se află la locul exploziei.

Duminică noaptea, forțele armate ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete, avioane și elicoptere de pe teritoriul bielorus, din amplasamentele Luniniec, Mazyr, Mačuliščy, Kalinkavičy. La fiecare cinci minute, escadrilele ruse au lansat atacuri cu bombe.

„Este corect să spunem că Belarus se află sub ocupația temporară a Rusiei”, susține Franak Viačorka, consilier principal al Sviatlanei Tsikhanouskaya, liderul opoziției bieloruse, aflată în exil.