• Bombardamentele continuă în Ucraina.
  • Acestea sunt din ce în ce mai puternice.

UPDATE

Pentagonul: Mariupol rezistă. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Mariupol nu a căzut, în ciuda „bombardamentelor” din partea Rusiei.

„Am continuat să vedem concentrarea atacurilor lor aeriene rusești și a artileriei în Donbas și în sud, în special în jurul și în Mariupol”, a declarat Kirby.

Între timp, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că forțele rusești au finalizat regruparea trupelor pentru a lansa o ofensivă în est. Controlul asupra orașului Kreminna, un oraș din estul regiunii Luhansk, a fost „pierdut” în timpul luptelor grele, a declarat un oficial ucrainean.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Forțele invadatoare rusești și împuterniciții lor din Republica Populară Luhansk/Republica Populară Donețk știu despre civili și își mențin focul asupra fabricii de bunăvoie. Ei folosesc bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de buncăre și toate varietățile de artilerie, atât terestră, cât și navală, pentru atacuri fără discriminare”, a declarat Prokopenko.
El a adăugat: „Teatrul orășenesc, maternitatea, școlile, grădinițele și casele au fost distruse de cei care acum oferă civililor evacuare și siguranță. Aceștia sunt aceiași oameni. Și nimeni nu crede”.

Într-un discurs adresat luni liderilor mondiali, comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denys Prokopenko, a declarat că forțele rusești trag „de bună voie” asupra fabricii siderurgice Azovstal din Mariupol, în timp ce sute de oameni se adăpostesc înăuntru.

UPDATE

Regiunile Kiev, Mykolayiv, Odessa, Kirovograd, Cherkasy, Vinnitsa, Zhytomyr, Luhansk, Dnipropetrovsk, Kharkiv, Poltava, Zaporizhia, Kyiv sunt sub alertă de raid aerian.

„Este un iad”. Luptele se intensifică în regiunea Luhansk. A apărut un alt raport privind intensificarea atacurilor Rusiei în estul Ucrainei, a declarat Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk. „A început ofensiva, cea despre care vorbim de săptămâni întregi”, a scris el pe Facebook.

Locuitorii din Donbas relatează că, în această noapte, se aud zgomote neîncetate de lupte. Tunul de pe linia de demarcație nu se oprește. Oamenii împărtășesc videoclipuri pe rețelele de socializare care confirmă informația potrivit căreia în Donbas a început o „fază fierbinte”.

Există, de asemenea, informații despre bombardamente nocturne în Mykolaiv și Harkov.

Primarul din Mykolaiv, Aleksandr Senkevich, recunoște exploziile din oraș.

Invadatorii ruși au bombardat Gulyaypole cu bombe cu fosfor, conform Zaporizhzhya UDA.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O alertă antiaeriană a fost declanșată în toată Ucraina, iar situația pare că se agravează de la o oră la alta. În această noapte, între 18 și 19 aprilie, este așteptat cel mai mare bombardament asupra Ucrainei din istoria operațiunii.

Explozii au fost raportate în: Harkov, Mykolaiv, Mykolaiv, dar și în alte zone.