• O anchetă efectuată de ONU a constatat că Rusia a comis „o gamă largă de crime de război” în Ucraina.
  • Printre acestea se numără tortura, uciderea civililor în afara luptelor și deportarea copiilor, se arată în raport.
  • Ucraina a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, dar este un pas important ca o anchetă să ajungă la această concluzie.

O anchetă efectuată de ONU a constatat că Rusia a comis „o gamă largă de crime de război” în Ucraina, potrivit Reuters și Sky News.

Raportul, bazat pe mai mult de 500 de interviuri, precum și pe imagini din satelit și vizite la locurile de detenție și la morminte, vine în contextul în care se așteaptă ca Curtea Penală Internațională de la Haga să ceară arestarea oficialilor ruși pentru deportarea forțată a copiilor din Ucraina și pentru că au vizat infrastructura civilă.

Printre acestea se numără tortura, uciderea civililor în afara luptelor și deportarea copiilor, se arată în raport.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a declarat că forțele rusești au efectuat atacuri „nediscriminatorii și disproporționate” și nu au luat măsuri pentru a proteja populația ucraineană.

Autoritățile ruse au comis numeroase încălcări ale dreptului umanitar internațional și încălcări ale dreptului internațional privind drepturile omului, pe lângă o gamă largă de crime de război…” , se arată în raport.

Ucraina a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, dar este un pas important ca o anchetă să ajungă la această concluzie.