• Secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa la Moscova pentru o întâlnire cu Vladimir Putin.
  • Antonio Guterres speră să aibă o discuţie substanţială pentru avansarea acţiunilor în sensul opririi războiului din Ucraina.
  • Guterres a cerut să aibă întâlniri separate cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Antonio Guterres încearcă, de asemenea, să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, se îndreaptă săptămâna viitoare spre Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, într-o vizită rară a unei personalități străine importante la Kremlin în timpul invaziei sale în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al șefului ONU a mai declarat pentru Reuters că Guterres se va întâlni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

„El speră să vorbească despre ce se poate face pentru a aduce urgent pacea în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt citat de Reuters.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rusia a început războiul din Ucraina pe 24 februarie, iar pe 11 aprilie, cancelarul austriac Karl Nehammer a devenit primul lider dintr-o țară a Uniunii Europene care a vizitat Moscova în timpul conflictului. Guterres încearcă, de asemenea, să aranjeze o vizită la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Marți, el a făcut apel la o pauză de patru zile de Paște ortodox în lupte, începând de joi.

„Secretarul general nu este atât de dezamăgit de faptul că apelul său personal nu a fost ascultat, ci mai mult de faptul că nu a existat un armistițiu, că civilii nu pot părăsi zonele asediate și că ajutorul pe care ONU și partenerii noștri sunt gata să îl livreze în aceste zone asediate nu poate intra”, a declarat purtătorul său de cuvânt pentru Reuters.

Antonio Guterres speră să aibă o discuţie substanţială pentru avansarea acţiunilor în sensul opririi războiului din Ucraina.