• Armata Belarusului refuză categoric să participe la războiul împotriva Ucrainei, transmite Centrul de Securitate Informațională.
  • Pentru a înăbuși protestele armatei, comandamentul acesteia a început să numească ofițeri ruși în funcții de conducere în armată.
  • O parte a armatei belaruse a organizat o revoltă la Brest, pe fondul impunerii de către comandanți de a lupta împotriva Ucrainei.

Mai multe unități militare belaruse, staționate în apropierea orașului Brest, au organizat o revoltă, pe fondul impunerii de către comandanți de a lupta împotriva Ucrainei.

„Există revolte în unele unități staționate în apropierea orașului Brest – personalul militar, inclusiv ofițerii, își exprimă nedorința de a participa la războiul împotriva Ucrainei. Cazuri de plecare din țară a ofițerilor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu familiile acestora, au devenit, de asemenea, mai frecvente”, a transmis Centrul de Comunicare Strategică şi Informare si securitate din subordinea Ministerului Culturii.

Pentru a calma armata belarusă nemulțumită, ofițerii Federației Ruse au început să sosească în Belarus.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Știre inițială

Armata Belarusului refuză categoric să participe la războiul împotriva Ucrainei, transmite Centrul de Securitate Informațională.

Pentru a înăbuși protestele armatei, comandamentul acesteia a început să numească ofițeri ruși în funcții de conducere în armată.

Liderul opoziției din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya, a declarat pentru Euronews că depune eforturi pentru a împiedica trimiterea belarușilor în Ucraina pentru a lupta.

Lukașenko neagă faptul că forțele sale armate operează în Ucraina sau că intenționează să intre în război de partea Rusiei. Dar armata belarusă se află acum, indirect, sub controlul Kremlinului”, a declarat Tsikhanouskaya într-un interviu pentru The Guardian.