• Vladimir Putin a ordonat recrutorilor armatei ruse din Sankt Petersburg să trimită persoane fără adăpost pe frontul din Ucraina, în timp ce se străduiește să își sporească efectivele militare.
  • În timp ce războiul nu dă semne de diminuare, dar Rusia continuă să piardă militari, președintele rus Vladimir Putin se străduiește să înlocuiască trupele pierdute cu forțe proaspete pentru armata sa.
  • El a ridicat deja vârsta minimă pentru recruți și a apelat la populația penitenciară a Rusiei în încercarea de a mobiliza noi trupe.

Vladimir Putin a ordonat recrutorilor armatei ruse din Sankt Petersburg să trimită persoane fără adăpost pe frontul din Ucraina, în timp ce se străduiește să își sporească efectivele militare.

În timp ce războiul nu dă semne de diminuare, dar Rusia continuă să piardă militari, președintele rus Vladimir Putin se străduiește să înlocuiască trupele pierdute cu forțe proaspete pentru armata sa.

El a ridicat deja vârsta minimă pentru recruți și a apelat la populația penitenciară a Rusiei în încercarea de a mobiliza noi trupe.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Acum organizația caritabilă Nochlezhka a declarat că oficialii vizează adăposturile sale pentru persoanele fără adăpost dintr-un cartier central din Sankt Petersburg, pe malul Mării Baltice.

O sursă anonimă din cadrul organizației caritabile Nochlezhka a declarat pentru serviciul de știri Rotunda: Un recrutor s-a oferit să împartă pliante în care explica faptul că bărbații urmau să fie chemați să servească în cadrul unor contracte.

Ofițerul de serviciu de la adăpost nu a permis ca pliantele să fie distribuite”.

Rotunda a declarat că oficialii din cadrul administrației orașului au confirmat că un recrutor a încercat să se înroleze din rândul populației fără adăpost din oraș.

Purtătoarea de cuvânt a organizației caritabile, Tatiana Bazhenova, a declarat că Nochlezhka nu îi va ajuta pe recrutorii lui Putin să își întărească rândurile cu persoane din adăposturile sale, a declarat ea pentru canalul de știri Bumaga.

Ministerul rus al Apărării a negat anterior că ar avea loc activități de mobilizare”, însă, după ce a pierdut aproximativ 70.000 de soldați în conflict, Putin a semnat recent un decret de creștere a personalului militar al forțelor armate ruse la peste 1,15 milioane de militari.

Acest lucru a venit în condițiile în care Ministerul britanic al Apărării a declarat duminică, în actualizarea sa privind apărarea, că este puțin probabil ca decretul să facă progrese substanțiale în direcția creșterii puterii de luptă a Rusiei în Ucraina”.

Acesta oferă acum prime de angajare de aproximativ 5.000 de lire sterline și se bazează pe grupul de mercenari Wagner pentru a umple golurile uriașe din linia sa de front.

Yevgeny Prigozhin, un apropiat al lui Putin, ar fi recrutat aproape 1.000 de deținuți și le-a promis că îi va elibera mai devreme dacă vor lupta în războiul Moscovei împotriva Ucrainei.

Canalul de televiziune Vot Tak a citat deținuții de la o colonie penală din orașul Bataisk, din regiunea Rostov, la 1 septembrie, care au declarat că Prigozhin a sosit recent cu elicopterul și a promis că oricine se va alătura forțelor armate ruse în Ucraina va fi eliberat mai devreme.

De asemenea, el a spus că deținuții pot face tot ce vor cu ucrainenii”.

Radio Europa Liberă spune că aproximativ 700 de deținuți au fost de acord să se alăture forțelor armate ruse.