• Anunțul a fost făcut în timp ce șase persoane au fost ucise într-un alt oraș din estul Ucrainei, Slovyansk, după ce a fost lovit de un bombardament puternic de la lansatoare multiple de rachete rusești, au declarat oficiali locali.
  • Atacul a provocat aproape 15 incendii în acest oraș din regiunea industrială Donbas, a scris primarul Vadym Lyakh pe Telegram.
  • Moscova a acuzat Kievul de numeroase atacuri asupra Belgorodului și a altor zone de la granița cu Ucraina. Kievul nu a revendicat responsabilitatea.

Armata ucraineană a confirmat că s-a retras din Lysychansk, ultimul oraș important pe care forțele țării îl dețineau în provincia estică cheie Luhansk.

Anterior, duminică, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a spus președintelui Vladimir Putin că Lugansk a fost „eliberat” – o afirmație pe care oficialii ucraineni din domeniul apărării au negat-o inițial, scrie The Independent.

Dar, într-o declarație postată duminică seara pe o pagină oficială de Facebook, biroul Statului Major General al Ucrainei a declarat că, după „lupte grele”, s-au retras pentru a-și proteja trupele.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

„Continuăm lupta. Din nefericire, voința de oțel și patriotismul nu sunt suficiente pentru succes – sunt necesare resurse materiale și tehnice”, se arată în declarație.

„Pentru a păstra viețile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage”, a adăugat acesta.

Anunțul a fost făcut în timp ce șase persoane au fost ucise într-un alt oraș din estul Ucrainei, Slovyansk, după ce a fost lovit de un bombardament puternic de la lansatoare multiple de rachete rusești, au declarat oficiali locali.

Atacul a provocat aproape 15 incendii în acest oraș din regiunea industrială Donbas, a scris primarul Vadym Lyakh pe Telegram.

Și Rusia acuză armata ucraineană

Rusia a raportat, de asemenea, explozii duminică în orașul său Belgorod, la aproximativ 40 km nord de granița cu Ucraina. Trei persoane au fost ucise, iar casele au fost avariate sau distruse.

Parlamentarul rus de rang înalt Andrei Klishas a acuzat Ucraina că a bombardat Belgorodul și a cerut un răspuns sever.

Moscova a acuzat Kievul de numeroase atacuri asupra Belgorodului și a altor zone de la granița cu Ucraina. Kievul nu a revendicat responsabilitatea.

Între timp, în orașul Melitopol din sudul Ucrainei, ocupat de Rusia, forțele ucrainene au lovit duminică o bază militară cu peste 30 de lovituri, a declarat primarul exilat al orașului, Ivan Fedorov, într-o adresă video pe Telegram.

El a spus că baza a fost „scoasă din acțiune”.