• Yugo Neumorni, expert în cyber security, susține că atacul a fost anticipat, iar ei i-au avertizat din timp că din cauza războiului, România va deveni ținta atacatorilor.
  • Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, a transmis și el că: ,,Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea KILLNET de sorginte estică, pro-rusă, specializată în atacuri de tip DDoS.
  • În urma investigațiilor realizate de Centrul Național Cyberint din cadrul SRI s-a stabilit că hackerii care au atacat site-urile autorităților naționale, au utilizat echipamente de rețea din afara României.

Atacul cibernetic declanșat vineri asupra site-ului Ministerului Apărării Naționale a stârnit reacții, cu toate că acesta nu a compromis funcționarea paginii de internet în sine, ci doar a blocat zona de acces a utilizatorilor.

Costi Spânu, purtător de cuvând MApN, a declarat că: ,,Atacul este realizat prin interogarea, prin transmiterea unor interogări informatice într-o perioadă scurtă, ceea ce face ca accesul către acea pagină să nu mai poată fi realizat de către ceilalți utilizatori„.

Yugo Neumorni, expert în cyber security susține că atacul a fost anticipat, iar ei i-au avertizat din timp că din cauza războiului, România va deveni ținta atacatorilor cibernetici.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

,,Trebuie să ne așteptăm la atacuri ciberetice în continuare” Yugo Neumorni

Yugo Neumorni a spus că: ,,Se confirmă că suntem practic la nivel global într-un război cibernetic și trebuie să ne ferim de această idee. Este foarte clar că România ca membră NATO și ca parte care este pe lista țărilor neprietenoase ale federației ruse este obiectiv din perspectiva atacurilor cibernetice și trebuie să ne așteptăm la atacuri în continuare”.

În urma investigațiilor realizate de Centrul Național Cyberint din cadrul SRI s-a stabilit că hackerii care au atacat site-urile autorităților naționale, au utilizat echipamente de rețea din afara României.

Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, a transmis și el că: ,,Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea KILLNET de sorginte estică, pro-rusă, specializată în atacuri de tip DDoS. Tot în această lună, gruparea KILLNET a lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituții din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO„.