• Autoritățile italiene au ordonat reținerea super-iahtului Șeherezada într-un port din Toscana.
  • Ministerul de Finanțe al Italiei spune că proprietarul iahtului ar avea legături semnificative „cu elemente proeminente ale guvernului rus și cu alți subiecți”.
  • Italia s-a alăturat anterior altor țări din UE și Statelor Unite pentru a îngheța activele legate de oligarhii ruși, în special bărci și case de lux.

Autoritățile italiene au ordonat reținerea super-iahtului Șeherezada într-un port din Toscana și au afirmat că acesta are legătură cu nivelurile superioare ale guvernului rus, care se află sub incidența sancțiunilor Uniunii Europene, potrivit Bloomberg.

Investigațiile desfășurate de poliția financiară italiană au determinat oficialii să rețină iahtul în docul său din portul Marina di Carrara, a anunțat vineri Ministerul de Finanțe de la Roma într-o declarație. Proprietarul acestuia are legături semnificative „cu elemente proeminente ale guvernului rus și cu alți subiecți” incluși în măsurile restrictive ale UE după invazia Rusiei în Ucraina, potrivit comunicatului, care nu a identificat nicio persoană.

Acesta a precizat că iahtul, care navighează sub pavilionul Insulelor Cayman, se află de mult timp în atenția autorităților. Italia s-a alăturat anterior altor țări din UE și Statelor Unite pentru a îngheța activele legate de oligarhii ruși, în special bărci și case de lux.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Un purtător de cuvânt al premierului italian Mario Draghi a declarat că biroul său nu are alte comentarii deocamdată.